Uitgebreid stoffen identificatie profiel (SIP)

Het uitgebreid stoffen identificatie profiel (SIP) template voorziet u van een praktische controleproces en documentatie template om te bepalen of het om dezelfde stof gaat. De uitgebreide SIP is opgezet voor stoffen met één of meerdere bestanddelen of UVCB-stoffen (zie ECHA Richtsnoer voor stofidentificatie). Het is gratis beschikbaar.

Sinds 2009 heeft ReachCentrum & Cefic de ‘stoffen identificatie profiel (SIP)’ template beschikbaar gesteld als industrie standaard op hun website. De SIP template en praktische afstemmingsproces zijn toen ontwikkeld door Onno Jongerius (werkzaam bij ReachCentrum) voor Consortia en/of SIEF om overeenstemming te bereiken over de stof gelijkheid voor stoffen met één bestanddeel (“mono-constituent substance”) in een standaard format en proces.

Jongerius Consult heeft de SIP template uitgebreid om ook de stoffen met meerdere bestanddelen of de UVCB-stoffen te processen en heeft praktische gebruiksinformatie opgenomen die het voorgestelde proces toelicht.

De uitgebreide SIP template is gratis en kan gebruikt worden onder de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker(s).

Neem contact op als u de uitgebreide SIP template gratis wilt ontvangen. U bevestigd dat u deze op eigen risico mag gebruiken en dat Jongerius Consult niet aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele vervolgschade door het gebruik van deze tool. 

Neem contact op als u wilt bespreken hoe we u kunnen ondersteunen in uw stof identificatie en zelfde stof bepalingsproces.