Pilzecker-logo

Pilzecker’s Industrie BV (NL)

Pilzecker-logoReach Compliance support MKB producent zelf klevende voorwerpen.

De kernactiviteit van Pilzeckers industrie is de productie van zelfklevende materialen. Het assortiment bestaat uit zogenaamde technische isolatie- en afdichtingsproducten voornamelijk gemaakt van zelfklevend synthetisch schuim zoals PVC, PE en PU evenals Neopreen en EPDM-rubber. Nieuw zijn de keramische isolatiematerialen die geschikt zijn voor een brandwerende constructie.

De eigenaar van dit MKB bedrijf kreeg meer en meer REACH vragen van zijn klanten en heeft contact opgenomen met Jongerius Consult om de impact van REACH op hun bedrijf te bespreken. Vanaf het kennismakingsgesprek begin 2015, was het duidelijk dat de producten die geproduceerd worden allemaal voorwerpen zijn die onder REACH vallen en dat de kernvraag was hoe de REACH Compliance controle op de grondstoffen te verwerken om een REACH conformiteitsverklaring van deze producten aan hun klanten aan te kunnen bieden.

Wij hebben het bedrijf op locatie ondersteund door een simpele chemicals management tool in MS Excel op te zetten om de grondstoffen en de communicatie met de leverancier vast te leggen op de REACH Compliance status van deze materialen. Dit als onderbouwing van een REACH Conformity verklaring van de eigen producten naar klanten.